Inomhusflyg

För dig som är intresserad av att pröva på inomhusflyg eller bara veta lite mer så följer här lite information.

Inomhusflyget har utvecklats från att man använt extremt lätta gummimotordrivna friflygande modeller och extremt dyra komplicerade radiostyrda modeller till att för några år sedan ha blivit överkomligt både i pris och tekniskt hänseende för gemene man.

Här i Piteå var vi tre man som 1998 skaffade GWS Pico-Stick och började låna Sjulnäs sporthall på tider då en idrottsförening lämnat återbud.

Nästa säsong började fler att visa intresse och köpte maskiner och vi började boka tid i Hortlax sporthall som privatpersoner eftersom det fanns timmar som inte var säsongsbokade och då kunde vi flyga i stort sett varje vecka. Vi har även varit i Piteå tennishall ett par säsonger.

Sen några år tillbaka bokar nu PMFK tid i olika hallar som t.ex. PiteEnergi Arena och Pitholms A-hall under höst och vinter där det flygs med eldrivna modeller som flygplan, vingar, helikoptrar och multirotorer.
Om ni går in på Actionfoto så kan ni hitta bilder på olika modeller som används.
Lämpliga nybörjarmodeller kan du hitta t.ex. hos MFT och RCFlight.se och där kan du även hitta annat du behöver som radioutrustning, laddare, batterier, motor och fartreglage.

Man kan även bygga sin första modell själv av depron/kapron eller liknande material och det finns många olika ritningar som man kan hitta på Internet t.ex. en klassisk modell av svenska J22.

FFVS-J22 som shockflyer – Ritning av Magnus Östling

Ni är mycket välkomna att besöka oss då vi har inomhusflyg och ni kan få hjälp både med råd kring vad ni ska skaffa för grejor och om ni redan har skaffat en modell så får ni hjälp med intrimning av flygplanet.

Här på hemsidan och vår Facebookgrupp hittar ni info om när vi kör inomhusflyg och var vi håller till.